Mardrömmar

Jag läste någonstans förut att gravida drömmer konstigt, stämmer det? Jag har nästan aldrig i hela mitt liv haft mardrömmar. Någon gång när jag var liten men inget märkvärdigt. Nu har jag drabbats av det några gånger och det är inte roligt. Trots att jag vaknar rätt snabbt och inser att det bara var en dröm är det ändå jobbigt. Dem där 1-2 sekunderna det tar att inse är inte roliga. Nyss vaknade jag av att en ande
skrek i mitt ansikte och jag kunde höra skriket i mitt öra. Kanske bieffekten utav skräckfilms tittande som kommer nu för det var verkligen som taget ur en skräckis. Obehagligt iallafall.

Ligger i sängen och tittar ut genom fönstret. Grått och snö. Gillar det på något sätt.
Gårdagen var trevlig men jag blev trött rätt snabbt. Vi åt tapas på Sangria i Vasastan som hade god mat men ursel service. Sen vidare till Paus på Rörstrandsgatan för drinkar. Jag drack en jätte god alkoholfri. Jag gillar att dem hade ansträngt sig med drinken istället för bara blandat lite juice med läsk typ.
Efter Paus tackade jag för mig och åkte hem och gjorde alkoholfria drinkar till mig och R. Blev så sugen efter den på Paus. Längtar tills det är så varmt att man kan sitta ute varma sommarkvällar och mysa.
Nu kommer bästis med frukost.

 

 

Smärta, kramp och sammandragningar

Inte nog med att jag har varit på akuten idag med en vän och hennes älskade bebis som var jätte sjuk så har jag på eftermiddagen drabbats av kramp och sammandragningar. Tydligen är det inget farligt utan helt normalt. Det betyder att ligamentet töjs och att livmodern drar ihop sig. Det gör ändå ont. Inte så ont att jag inte står ut men tillräckligt för att bli liggandes och inte kunna röra mig. Det blev soffan hela kvällen för min del.
Min älskade lilla bebis rör sig för fullt och kickar iväg en spark lite då och då. Helt underbart och definitivt en stor höjdpunkt i livet. Fantastisk känsla som inte går att beskriva. En lycka över att känna sitt barn samtidigt en lättnad över att veta att allt är ok där inne i hans lilla hem.


Jag har införskaffat mig en ny anteckningsbok där jag skriver ner saker jag inte vill glömma. Allt från listor till idéer och inspiration. Jag har även köpt en bakverks bok som ska hjälpa mig på vägen mot perfekta små bakverk hade jag tänkt.


Våran älskade bebis

Idag var det dags för ultraljud. Klockan 10.30 befann vi oss på SÖS för att titta på det lilla miraklet. Känslan är helt obeskrivlig. Det går inte att förklara eller sätta ord på lyckan som går igenom kroppen när man ser sitt barn leva och ha sig i ens mage. Se dess små fötter och händer röra sig, se ett liv formas inuti en samt se det lilla lilla hjärtat slå dubbelt så fort som ens eget. Jag längtar till den dagen då min älskade lilla pojke kommer till världen. Japp en liten pojke visade det sig att vara men det visste jag. Kände det i hela kroppen. Älskar han så otroligt mycket redan och kan knappt bärga mig till den dagen då han kommer till världen.
Följ min blogg med Bloglovin