Chokladfudge kaka

Här kommer receptet på fudgekakan...
 
125 g smör
2,5 dl strösocker
4 ägg
2,5 dl mjöl
0,75 dl kakao
2 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
1 krm salt
1 dl kallt kaffe
 
350 g hackad mjölkchoklad
50 g smör
1,5 dl vispgrädde
0,5 dl ljus sirap
 

Smält smöret. Vispa ägg och socker poröst. Blanda mjöl, vaniljsocker, bakpluver och kakao och vänd ner det i äggvispet tillsammans med kaffe och smält smör. Häll smeten i formen och grädda längst ner i ungen i 175° i ca 40 min.

Koka upp smör, grädde och sirap i en kastrull, ta kastrullen från plattan och rör snabbt ned den hackade chokladen. Låt svalna och tjockna, tar ca 40 min.

Dela kakan på mitten och fukta bottnarna med kallt kaffe. När glasyren börjar tjockna,bred 1/3 av den över ena bottnen. Lägg på nästa botten och toppa med resterande glasyr. Förvara i kylskåp, tårtan saftar till sig tills nästa dag.

 

 

Kommentera här: